To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Wczoraj byłem ... - Marózka

GrzesiekD - 2011-08-15, 12:05
Temat postu: Marózka
Witam
Trasa spływu-Marózka-J.Święte-Łyna-J.Łańskie-J.Pluszne-J.Poplusz-Marózka
powiem tak im jest trudniej-tym dłużej potem się to wspomina.

https://picasaweb.google.com/110369211874576135896/Marozka?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNbn6Yf3he6-IQ&feat=directlink

pozdrawiam

Myszoor - 2011-08-16, 07:44

Kurcze: ładna, czysta i jeżeli dobrze widzę to w miarę szybka rzeczka - pychotka :)

Tylko dlaczego to drugi koniec polski :\\

GrzesiekD - 2011-08-17, 05:58

Tak wszystko to prawda.Tych szybszych miejsc nie ma na zdjęciach.Fotograf musiał
zajmować się wiosłem bo sam nie dawałem rady.Rzeczkę znalazłem dzięki Radkowi
za co wielkie dzięki.Trasę zrobiliśmy w jeden dzień wliczając w to dojazd-150km i powrót.

Pozdrawiam

Zirkau - 2011-08-17, 09:23

hm, wózek by Ci się przydał do transportu :)

Rzeczka cudowna, paradoksem jest to, że kiedy robi się ciekawie, fotograf chowa aparat zwykle głęboko.

Jack - 2011-08-18, 19:37

Widoki świetne! Mam pytanie troche off topic: jak jest w Polsce z biwakowaniem? Czy można się rozbić na terenach prywatnych koło rzek? A co jeżeli chodzi o tereny nie-prywatne (miejskie, państwowe)--czy trzeba tylko w wyznaczonych miejscach, czy można wszędzie? Ostatnio, gdy biwakowałem w PL na początku lat 1980s, to tylko wolno było na wyznaczonych miejscach; żeby jeszcze było śmieszniej--trzeba było się w ciągu 24 czy też 48 godzin ZAMELDOWAĆ na posterunku MO!!! Właśnie wtedy biwakowaliśmy w lesie, przyszły takie półgłówki z MO i dali nam mandaty.

Niedawno byłem na prezentacji faceta, który wrócił z Norwegii i powiedział, że to jest normalne rozbić namiot na prywatnym terenie, nawet, jeżeli nieopodal jest dom; mało tego--często takich biwakowiczów odwiedza właściciel, przyłącza się do nich lub nawet zaprasza do domu... sam byłem tym trochę zaszokowany... ale co kraj to obyczaj.

Pozdrawiam,

Jacek