To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
forum.Kanu.pl »
Pośród trzcin i kamieni

Powitania / Regulamin / Nasza Mapa - Powitanie

ra_dek - 2012-07-13, 12:05

Pływaliśmy CHALLENGER Popradem i Dunajcem, w tym przełomem w nocy :shock:
Materiał jest do wytrzymania a i naprawy na szlaku to "prawdziwa przygoda".
Warunkiem naszego pływania jest łajba dmuchana, na lepsze nie ma kasy ani miejsca i siły do ich noszenia.
E5 waży ok 25 kg. tyle max. mogę wozić.

ewa - 2012-07-15, 08:57

Rzuff ra-dek witajcie na KANU FORUM :mrgreen:
Grad - 2012-07-17, 11:35
Temat postu: Powitać!
Witam WSZYSTKICH!

Jak tzw. kultura osobista nabyta z mlekiem matki, tudzież innym w proszku - powitać wszystkim Szanownym Forumowiczom się pragnę, korzystając z w tym celu założonego tematu.
Jednocześnie pozwolę sobie założyć nowy wątek w temacie Bezpieczeństwo pn. "POGODA". Zestaw umiejętności ogólnie nazywanych "żeglarskimi" obejmuje nie tylko locję, nawigację, technikę, ale także i meteo, o czym chciałbym skromnie napomknąć. A że okazja ku temu w miniony weekend (13-15. 07. AD2012) trafiła się przednia - przyczynek do mojego zaistnienia na forum.kanu jest (a nawet dubeltowy, o czym nie omieszkam wspomnieć w w/w wątku pogodowym)

Ka-Nu!
Radek

ewa - 2012-07-17, 12:12

Witaj Radku w ten deszczowy dzionek :grin:
ra_dek - 2012-07-17, 13:15

Witam :)
Normalnie Radka spotykam raz na dwa lata, a na forum "Radowisko", aż się człowiek Ra_duje :grin:

Thialf - 2012-07-17, 14:21

cześć :)
Grad - 2012-07-17, 17:08

Witajcie :)
Radowisko, hehe. A ze starosłwiańskiego Radosław to Sławiący Radość :-) .

Założyłem wątek, zapraszam na:

http://forum.kanu.pl/viewtopic.php?p=4880#4880

Miłej lektury życzę, i zapraszam do dyskusji :-)

Ka-Nu!
Radek

ra_dek - 2012-07-17, 17:15

Ale i: rad sławy :lol:
Grad - 2012-07-17, 22:52

Ano masz, tego tłumaczenia nie znam, aczkolwiek do gustu zaczyna mi przypadać :wink:
JUKA2000 - 2012-07-19, 22:40

Po ponad roku nieobecności w tym temacie witam:
Darka-Parthagas
Kamila-Parthagas
Rafała-forestranger
Robert-Roberto
Paweł-Zico
Adam-bromberg
Maciej-Amator
Robert-robhosailor
Roman-smera
Rosomak-Dariusz
Roch-Roch
miro66-mirek
zawadzkimi-Mchał
kanotist-Jacek
gabriello-Gabriel
strzałka-Piotr
kaktoos-Irek
Rzuff-Emil
Ra_dek-Radek
Grad-Radek
Jeżeli kogokolwiek pominąłem lub przeinaczyłem jego imię lub forumowe pseudo , serdecznie przepraszam :wink: .

Grad - 2012-07-20, 08:50

Ja-witam!
Forumowicze zapewne stęsknieni za JUKA2000 docenią wkład pracy włożony w skrupulatne wypunktowanie przywitania skierowanego osobiście do każdego z nich - powinni wybaczyć ;-)

ra_dek - 2012-07-20, 12:51

No cóż nie wybaczam :!:
W moim przypadku niczego nie przekręcono to i wybaczać nie ma co :grin:

Waldon - 2012-07-20, 17:37

Witam wszystkich Kanuistów.
Myśl o budowie własnego kanu rodziła się we mnie już od kilku lat i w wieku lat 45 dojrzała. (niewiasta patrząc na mnie puka się w czoło). Rozterek było wiele: sklejka, płótno czy drewno. Myśl dojrzała do tego ostatniego. Wybrałem Redwood Canoe, na którego plany naprowadził mnie Radekkanu (wielkie dzięki). Mam mały warsztacik stolarski po ojcu i garażyk (50m2)- warunki są. Zebrałem materiały na stół montażowy i szablony, plany już rozrysowane 1:1. Trochę gorzej z materiałami na budowę, chciałbym zrobić wstępny kosztorys. Jeśli chodzi o laminaty -żywice i tkaniny to znalazłem jakieś namiary, gorzej z drewnem, 5-cio metrowe bezsęczne listwy są dla mnie nie osiągalne, ale Wasze Dzieła Sztuki Szkutniczej potwierdzają że są do zdobycia. Jeśli można proszę o pomoc w podaniu namiarów. Pozdrawiam.

ra_dek - 2012-07-20, 17:47

Waldon witaj.
Najlepiej jakbyś założył nowy wątek o swoim kanu, a jak jeszcze zechciałbyś dzielić się, z wszechświatem, opisem i fotami z postępu prac... To by było super :grin:

Osobiście celuję w dmuchawce, ale nie wykluczam budowy własnego kanu.
Zabawa i satysfakcja gwarantowane, czego szczerze Ci życzę :)

TIM - 2012-07-20, 18:07
Temat postu: powitanie
Witam wszystkich forumowiczów,dotychczas przeglądałem interesujące mnie wątki forum.Jak większość kolegów ,ja również stanąłem przed dylematem budować czy kupić.Chociaż budowa ze sklejki nie jest mi obca,a i na półce leżą plany canoe M.Plucińskiego zakupione ponad 20-lat temu , z powodu braku miejsca na budowę łódki , a i z chęci szybkiego popływania zakupiłem laminatowe prospectorki -w ilości 4 sztuk, jako że rodzina liczna,wakacje-więc żeby dzieciaki nie plaszczyły tyłków przed komputerem. Pierwsze pływania już były,a że mieszkam w Okonku, więc o rzut kamieniem Płytnica,Dobrzyca,Piława,Rurzyca,Gwda,pętla Szczecinecka ,itd